भगवान बुद्ध वन्दना Bhagwan Buddha Vandana

भगवान बुद्ध वन्दना Bhagwan Buddha Vandana

M Prajapat
0
भगवान बुद्ध वन्दना Bhagwan Buddha Vandana
भगवान बुद्ध वन्दना Bhagwan Buddha Vandana


बुद्ध वन्दना भगवान बुद्ध देव को समर्पित है। बुद्ध पूर्णिमा और भीमराव अंबेडकर जयंती (14 अप्रैल) के दिन यह भगवान बुद्ध वन्दना लोकप्रिय है।

भगवान बुद्ध वन्दना Bhagwan Buddha Vandana

बुद्ध वन्दना
नमो तस्स भगवतो अरहतो सम्मा सम्बुद्धस्स ।
नमो तस्स भगवतो अरहतो सम्मा सम्बुद्धस्स ।
नमो तस्स भगवतो अरहतो सम्मा सम्बुद्धस्स ।

त्रिशरण
बुद्धं शरणं गच्छामि ।
धर्मं शरणं गच्छामि ।
संघं शरणं गच्छामि ।

दुतियम्पि बुद्धं सरणं गच्छामि ।
दुतियम्पि धम्म सरणं गच्छामि ।
दुतियम्पि संघ सरणं गच्छामि ।
ततियम्पि बुद्धं सरणं गच्छामि ।
ततियम्पि धम्म सरणं गच्छामि ।
ततियम्पि संघ सरणं गच्छामि ।

पंचशील
1. पाणतिपाता वेरमणी सिक्खापदं समादियामि ।
2. अदिन्नादाना वेरमणी सिक्खापदं समादियामि ।
3. कामेसु मिच्छाचारा वेरमणी सिक्खापदं समादियामि ।
4. मुसावादा वेरमणी सिक्खापदं समादियामि ।
5. सुरा-मेरय-मज्ज-पमादट्ठानावेरमणी सिक्खापदं समादियामि ।
॥ भवतु सर्व मंगलं ॥

साधू साधू साधू॥

बुद्ध वन्दना अर्थ:

उन भगवन अर्हत सम्यक सम्बुद्ध को नमस्कार।
उन भगवन अर्हत सम्यक सम्बुद्ध को नमस्कार।
उन भगवन अर्हत सम्यक सम्बुद्ध को नमस्कार।

त्रिशरण अर्थ:
मैं बुद्ध की शरण में जाता हूं।
मैं धम्म की शरण में जाता हूँ।
मैं संघ की शरण में जाता हूँ।
मैं दूसरी बार भी बुद्ध की शरण में जाता हूँ।
मैं दूसरी बार भी धम्म की शरण में जाता हूँ।
मैं दूसरी बार भी संघ की शरण में जाता हूँ।
मैं तीसरी बार भी बुद्ध की शरण में जाता हूँ।
मैं तीसरी बार भी धम्म की शरण में जाता हूँ।
मैं तीसरी बार भी संघ की शरण में जाता हूँ।

पंचशील अर्थ:
1. अर्थ मैं अकारण प्राणी हिंसा से दूर रहने की शिक्षा ग्रहण करता हूँ।
2. मैं बिना दी गयी वस्तु को न लेने की शिक्षा ग्रहण करता हूँ।
3. मैं कामभावना से विरत रहने की शिक्षा ग्रहण करता हूँ।
4. मैं झूठ बोलने और चुगली करने से विरत रहने की शिक्षा ग्रहण करता हूँ।
5. मैं कच्ची-पक्की शराब,नशीली वस्तुओं के प्रयोग से विरत रहने की शिक्षा ग्रहण करता हूँ।
॥ सबका मंगल हो ॥

Bhagwan Buddha Vandana in English

Buddh Vandana
Namo Tass Bhagvato Arhato Samma Sambuddhass ।
Namo Tass Bhagvato Arhato Samma Sambuddhass ।
Namo Tass Bhagvato Arhato Samma Sambuddhass ।

Trisharan
Buddham Saranam Gachchhami ।
Dhamm Saranam Gachchhami ।
Sangh Saranam Gachchhami ।

Dutiyampi Buddham Saranam Gachchhami ।
Dutiyampi Dhamm Saranam Gachchhami ।
Dutiyampi Sangh Saranam Gachchhami ।
Tatiyampi Buddham Saranam Gachchhami ।
Tatiyampi Dhamm Saranam Gachchhami ।
Tatiyampi Sangh Saranam Gachchhami ।

Panchashil
1. Panatipata Veramani Sikkhapadam Samadiyami ।
2. Adinnadana Veramani Sikkhapadam Samadiyami ।
3. Kamesu Michchhachara Veramani Sikkhapadam Samadiyami ।
4. Musavada Vermani Sikkhapadam Samadiyami ।
5. Sura-meray-majj-pamadatthanaveramani Sikkhapadam Samadiyami ।
॥ Bhavatu Sarv Mangalam ॥

Sadhu Sadhu Sadhu ॥


Post a Comment

0Comments

Post a Comment (0)

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!